ABD'deki yaşlı bakımevlerinde Kovid-19 dramı: 10 bin 217 ölü

ABD’de ölü sayısı 50 bini aştı. Vaka sayısı da 870 bin sınırında. ABD’deki huzurevleri toplu mezarlığa dönüştü. Huzurevlerinde 10 bin 217 kişi öldü.

ABD'deki yaşlı bakımevlerinde Kovid-19 dramı: 10 bin 217 ölü

Hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini aştı. ABD’de ölümlerin 10 bini huzurevlerinde yaşandı.

Vaka hızının yavaşladığı ülkede, Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 870 bin sınırına ulaştı. John Hopkins üniversitesinin verilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı da 50 bine yaklaştı.

ABD’de bugüne kadar 4 buçuk milyonun üzerinde test yapıldı. 86 bin Kovid-19 hastası da hastanelerde iyileşerek taburcu edildi.

Vaka sayısının en fazla görüldüğü New York’ta 21 bin kişi hayata veda etti. Acı bir tabloda huzurevlerinde yaşandı. Huzurevlerinde ölenlerin sayısı 10 bini geçti. Huzurevlerindeki ölümlerin üçte biri yine NewYork’ta gerçekleşti.

Ne federal hükümet ne de eyalet yönetimleri öncelik verdi. Yeterli testin yapılmadığı huzurevlerinde alınan tedbirler de etkili olmadı.

Ülkedeki uzmanlar, Kovid-19 ile mücadelenin artık hastanelerde değil ülkedeki 15 bin 600 huzurevlerinde verildiğini düşünüyor. Resmi verilerine göre, 1 milyon 3 milyon kişi huzurevlerinde kalıyor.

ABD Temsilciler Meclisi, Kovid-19 için 484 milyar dolarlık ek bütçeyi onayladı. ABD Başkanı Donald Trump ek paketi hızla onaylayacağını açıkladı. Ekonomik faaliyetleri başlamasının heyecan verici olduğunu belirten Trump, sosyal mesafe kuralını yaz başına kadar uzatabileceğini söyledi.

abd