Trump'tan Çin açıklaması

Worldometers’ın yayınladığı verilerine göre ABD’deki vaka sayısı 1 milyonu geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 57 bin sınırında. Sosyal mesafeyi hiçe sayıp binlerce insanı Trump’ın işe dönme planı için sokağa çıkaran grup lideri de Kovid-19'a yakalandı.

Trump'tan Çin açıklaması

Salgınla mücadele insanı merkeze almayan Amerika Birleşik Devletleri Kovid-19 savaşını da kaybetti. Dünya genelindeki 3 milyon civarındaki vakanın 1 milyonu 28 Nisan itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde… Worldometers verilerine göre ABD’deki Kovid-19 sayısı 1 milyonu geçti. Ölü sayısı da 57 bin sınırında.

Salgının merkez ülkesi olan ABD’de bugüne kadar 5 buçuk milyon test yapıldı. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede iyileşen hasta sayısı da 140 bin civarında. Hastanelerde tedavi olan 14 bin hastanın durumunun da çok kritik olduğu belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü toplantısının ardından medyanın karşına çıktı. Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’nde konuşan Trump’ın hedefinde Çin vardı. “Çin’e ilişkin çok ciddi soruşturmalar yapıyoruz” diyen ABD Başkanı, “Çin daha hızlı davransaydı, virüsün dünyaya yayılması önleyebilirdi görüşünü” yineledi.

Trump, ülkedeki kapanan işletmelerin açılması için eyaletlere baskıyı arttırıyor. Beyaz Saray, eyaletlerdeki test kapasitesini artırıp virüslü Amerikalıların takibinin nasıl yapılacağı ile ilgili bir yönerge hazırlıyor. Buradaki hedef ise ekonomik faaliyetlerin bir an önce başlamasını sağlamak.

ABD Başkanı Trump, birçok Vali bu akademik yıl için öğrencilerinin okula dönmeyeceklerini düşünüyor. Ama ben birçok okulun kısa süre içerisinde açılacağını düşünüyorum” dedi.

Bu arada ABD'de “evde kal” emirlerini karşı çıkarak Trump’ın “ekonomiyi açma” siyasetine destek veren grubun lideri de Kovid-19 oldu. Trump’ı destekleyen eylemlerde göstericiler ne sosyal mesafe kuralına ne de maske zorunluluğuna uymuştu.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs çin trump