Ahmet Davutoğlu: 200'e yakın IŞiD'liyi 48 saatte etkisiz hale getirdik

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet saldırısının hemen ardından Irak ve Suriye'deki yaklaşık 500 IŞİD hedefinin kara atışlarıyla vurulduğunu açıkladı. Aralarında IŞİD'in bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu 200 terörsitin etkisiz hale getirildiğini belirten Davutoğlu, operasyonların sürdüğünü, gerektiğinde askeri jetlerin kullanılacağını da söyledi

Ahmet Davutoğlu: 200'e yakın IŞiD'liyi 48 saatte etkisiz hale getirdik

Büyükelçiler onuruna verdiği yemekte konuşan Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır ve İstanbul saldırılarını kınadı.

"Diyarbakır Çınar ilçe emniyet amirliği lojman hizmet binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucunda 1 emniyet görevlimiz şehit düşmüş ve aralarında 5 aylık bir bebeğinde olduğu 5 sivil vatandaşımız vefat etmiştir. Benzer şekilde evvelsi gün İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını da birkez daha huzurunuzda lanetliyorum. İstanbul saldırısının Londra, Madrid ve Paris saldırılarından hiçbir farkı yoktur."

Davutoğlu, Sultanahmet saldırısının hemen ardından Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerinin vurulduğunu, 200 IŞİD'lini öldürüldüğünü açıkladı.

"Bu alçakça saldırının DEAŞ tarafından yapıldığının tespit edilmesine müteakip DEAŞ mevzilerine Suriye ve Irak'ta 500'e yakın kara atış vasıtasıyla, top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş ve DEAŞ mevzileri, sığınakları hem Başika'da Irak'ta hem de Suriye'de Mara Herjere hattında sınır boyumuzda bütün imkanlarımızla vurulmuş, 200'e yakın DEAŞ mensubu, bunlar tek tek tespit edildi, aralarında bazı sözde bölge yöneticilerinin de olduğu DEAŞ mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir."

IŞİD'e yönelik operasyonların sürdüğünü kaydeden Başbakan, gerektiğinde savaş uçaklarının da devreye gireceğini söyledi.

"Şu anda dahi bu mevzilere dönük kara atış taarruzuyla cezalandırma uygulamalarımız devam ediyor, gerektiğinde hava kuvvetlerimiz de devreye girecek."

ulusalkanal.com.tr