"Size daha kaç kere söylenecek"

"Size daha kaç kere söylenecek"

Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan ve 2026 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi 'ne otogar kullanımı ile kiralanan AŞTİ'nin bulunduğu araziler üzerinde ki rant beklentileri artıyor. Mimarlar AOÇ arazisi olan AŞTİ'nin bulunduğu alana ilişkin büyük ölçekli rant projelerinin hazırlandığını belirterek "aklınızdan geçirmeyin" dedi. Yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı "Atatürk Orman Çiftliği arazilerine amacı dışında dokunulamayacağı size daha kaç kere söylenecek mahkeme kararlarını hala anlamadınız mı?" dedi.

"AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir "

Candan "AŞTİ'nin taşınmasıyla birlikte, alana ilişkin 4,5 emsalle, 1milyon beşyüzbin metrekare toplam inşaat alanı olan, konsept proje hazırlığının bilgisini aldık. Yurtdışında 4 ofisten konsept tasarım istenmiş, 6 hafta içerisinde gelecek olan master tasarımlara göre çalışmalar başlayacakmış. AOÇ arazisi olan AŞTİ alanı taşındıktan sonra kullanılabilecek tek işlevi yeşil alan olarak ağaçlandırılmasıdır. Öyle rant projelerini aklınızdan geçirmeyin, AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir" dedi

"Önce proje, sonra plan hazırlığı"

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, AOÇ arazilerinin ranta kurban edilmesinin müdürlüğü oldu diyen Candan, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye meclisinden plan değişikliği kararı almadan firma belirlenmiş, işin başındakiler belirlenmiş, emsal belirlenerek, konsept tasarımlar isteniyor. Önce proje hazırlanıyor sonra plan hazırlığı yapılıyor. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi AOÇ'ye olan kira borcunu ödemiyor, AOÇ kiraladığı arazisine sahip çıkmıyor. AOÇ'de sorumluluğu olanlar hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Bu rant projesini, Büyükşehir Belediyesine, yazıyla sorduk bu alana ilişkin borçlarını neden ödemiyorlar, 4,5 emsalli 1.5 milyon metrekarelik inşaat için plan değişikliği hazırlığı yapıyor lar mı? Hangi inşaat firması bu konuda hazırlık içerisinde? diye Bu işin peşini bırakmayacağız. Atatürk Orman Çiftliği arazilerinden elinizi çekin" şekilden konuştu.