Banu Özdemir hakkında istenen ceza belli oldu

İzmir'de, cami hoparlörlerinden yapılan müzik yayınını sosyal medyadan paylaşan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında iddianame hazırlandı. “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek ile suçlanan Özdemir’in 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılması istendi.

Banu Özdemir hakkında istenen ceza belli oldu

İzmir Cumhuriyet başsavcılığı, camilerden yapılan müzik yayınını sosyal medyada paylaşan eski CHP İzmir İl Başkanı Banu Özdemir hakkındaki soruşturmayı tamamlandı. “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ile suçlanan Özdemir hakkında hazırlanan iddianame, 50. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Özdemir'in ramazan ayında ve Ramazan Bayramı arifesinde yapılan eylemi kınanması mümkünken, alay ederek paylaştığı belirtildi.

Özdemir’in “dini hassasiyetler itibarıyla toplumun önemli bir kesiminde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturacak şekilde kin ve nefrete yol açmaya matuf olduğu ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan cezalandırılması talep edildi.

İddianamede Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir’de 20 ve 21 Mayıs günleri merkezi ezan sistemine korsan giriş yapılarak müzik yayını yapılmış, Özdemir’de 20 Mayıs günü müzik yayınını sosyal medya hesabında yayınlamıştı.

Paylaşımları nedeniyle tutuklanan Banu Özdemir, bir hafta sonra tahliye edilmişti.

ulusal.com.tr

izmir Banu Özdemir