''Kısa çalışma ödeneği 2020 yılının sonuna kadar uzatılsın''

İşçi ve işveren temsilcileri, kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2020 yılı sonuna kadar uzatılmasını istedi. Türk-İş, Hak-İş ve TİSK'in ortak yaptığı açıklamada, ödenekten sistemin dışında kalanların da faydalanması talebinde bulundu.

''Kısa çalışma ödeneği 2020 yılının sonuna kadar uzatılsın''

Salgında her geçen gün artan sayılar ve hükümet ile uzmanların sık sık yaptığı uyarılar. Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelesinde ikinci kritik döneme girildi.

İş ve aş mücadelesi veren İşçi ve işverenler de ekonomik kaygı nedeniyle el ele verdi, salgın koşulları altında üretimi devam ettirebilmek için devletten yardım istedi.

Türk-İş, Hak-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Ağustos Ayının sonuna uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasının yıl sonuna kadar sürmesini talep etti.

Talep için Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve Tisk Başkanı Özgür Burak Akkol imzalı bir ortak açıklama yayınlandı. Açıklamada, ödenekten sistemin dışında kalanların da faydalanabilmesi için çağrı yapıldı.

Aynı zamanda ödenek ile tam ücret arasındaki farka ilişkin işverenden gelir vergisi alınmaması dile getirildi.

Genel Başkanlar, salgın sürecinden bu yana çalışanlara olumlu yansıyacak taleplerin cumhurbaşkanı ve bakanlara her platformda iletildiğini aktardı.

ulusal.com.tr

türkiş hakiş TİSK