Danıştay Saldırısı Davası'nda karar

17 Mayıs 2006 yılında işlenen Danıştay cinayetinin davasında karar çıktı. Katil Alparslan Aslan'a bir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 72 yıl verildi. Katile yardım eden Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır ise 39 yıl 2'şer ay ev hapsi aldı. Kararı değerlendiren Vatan Partisi'nin hukukçu kurmaylarına göre, FETÖ'nün cinayetteki rolü karartıldı.

Ergenekon kumpasına zemin hazırlamak için işlenen Danıştaycinayetinin davası "cinayet suçu" açısından tamamlandı.

17 Mayıs 2006 yılında işlenen Danıştay cinayetinin davasında Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı.

Karara göre, Danıştay hakimi Mustafa Yücel Özbilgin'i öldüren, diğer 4 yargıcı yaralayan Alparslan Aslan bir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 72 yıl aldı. Katil Aslan'a yardım eden Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır ise 39 yıl 2'şer ay ev hapsi aldı.

Aslan'a cezalar "kasten adam öldürme" ve "Adam öldürmeye teşebbüsten", diğer 3 sanığa ise "adam öldürmeye yardım" ve "adam öldürmeye teşebbüste yardım" suçundan verildi. Danıştay cinayetinin örgüt yönünden soruşturulması ise İstanbul'da görülen Ergenekon kumpas davasında yapılacak. Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi'nin 21 Nisan 2016 yılında verdiği "Ergenekon diye bir örgüt yoktur" kararına rağmen bu birleştirme işlemi hayata geçirildi.

Avukatlar Zeynep Küçük ve Nusret Senem çıkan kararı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. İki hukukçuya göre de çıkan kararda FETÖ'nün cinayetteki rolü gizlendi.

Küçük, ceza alan sanıkların MHP'nin gündeme getirdiği aftan da yararlanma durumlarının olabileceği uyarısında bulundu.

ulusal.com.tr

cinayet dava danıştay karar