AKP'li eski milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski AKP Mersin milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklandı. Tutuklanan bir başka isim ise Ankara'da ayağından vurularak yakalanan eski emniyet müdürü Arif Aygün oldu. FETÖ'nün MİT, TSK, Emniyet ve bakanlıklardan sorumlu yöneticilerin de aralarında bulunduğu 53 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlatıldı.

AKP'li eski milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklandı

Mersin'de FETÖ yapılanması karşı yürütülen soruşturmada gözaltına alınan eski AKP Mersin milletvekili Ahmet Tevfik Uzun tutuklandı.

Pazartesi günü gözaltına alınan Uzun, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hâkim karşısına çıkarılan AKP'li Uzun, tutuklanarak cezaevine konuldu.

FETÖ'den tutuklanan bir başka isim ise Ankara'da, kaçmak isterken ayağından vurularak yakalanan eski emniyet müdürü Arif Aygün oldu. Aygün savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Bu arada FETÖ'nün MİT, TSK, Emniyet ve bakanlıklardan sorumlu yöneticilerin de aralarında bulunduğu 53 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 17 ilde operasyon başlatıldı.

İstanbul Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen zanlılar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

FETÖ mensuplarının aylık 3,5 milyon lira himmet ve 18 milyon lira değerinde altın, kurban ve fitre parası topladıkları tespit edildi. Toplanan paraların yargılama giderleri ve saklanan örgüt üyelerinin finanse edilmesinde kullanıldığı anlaşıldı. Ayrıca, bizzat Gülen'in talimatıyla örgüt adına kamuoyu oluşturmak için kurulan düşünce kuruluşları, örgüt propagandası yapan görsel ve sosyal medya kuruluşları ile görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilenlere de para verildiği belirlendi.

Paraların bir kısmının kiralık kasalarda sakladığı belirlendi. kiralık Bir şüpheliye ait banka kasasında yapılan aramalarda yaklaşık 600 yüz bin dolar, toplam 700 bin liralık çek ile dijital materyaller ele geçirildi.

Mahrem imamlar soruşturması kapsamında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 193 şüpheliden 169'u tutuklandı. 24 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ operasyonları kapsamında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ile 7 yönetim kurulu üyesi de gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

AKP tutuklama Ahmet Tevfik Uzun