Mehmetçik çocuklara çikolata verdi, elleriyle bisküvi yedirdi

Cizre ve Silopi'de güvenlik güçlerinin teröristlere karşı operasyonları etkin bir şekilde sürüyor. PKK'nın tuzakladığı bombalar, arama-tarama faaliyetlerinde imha ediliyor. Cizre'ye sevk edilen komanda birliklerinin ise Yafes Mahallesi'ni büyük oranda PKK'lılardan temizlediği öğrenildi.

Mehmetçik çocuklara çikolata verdi, elleriyle bisküvi yedirdi Şırnak'ın Silopi ilçesi büyük oranda PKK'dan temizlendi. İlçede arama tarama faaliyetleri sürüyor. Cizre ve Sur'daki operasyonlara ise takviye ekipler gönderildi.

Güvenlik güçleri, Silopi'de PKK'dan arındırılan bölgelerde arama tarama faaliyetlerini yürütüyor. Bu bölgelerde çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçiriliyor. Her gün çok sayıda el yapımı bomba imha ediliyor, hendekler kaptılıyor.

PKK'lılar tarafından kullanılamaz hale gelen camii ve okulların fotoğrafları güvenlik kaynakları tarafından basınla paylaşıldı

Cizre ve Silopi'de özellikle çocuklar ve yaşlı vatandaşların askerler ve polislere gösterdiği yakınlık, fotoğraf karelerine yansıyor.

İlçe sakinleri, samimiyetle sohbet ettikleri güvenlik güçlerine destek oluyor. Mehmetçik elleriyle çocuklara bisküvi yedirdi, vatandaşlar ise operasyonu yürüten güvenlik güçlerine çay ikram etti.

Mehmetçik, Cizre'de sokağa çıkma yasağı nedeniyle yurttaşların mağdur olmaması için gıda yardımını sürdürdü.

Dün Bolu Dağ Komando Tugayı'ndan 500 komando Cizre'ye sevk edilmişti. Komando birliklerinin Yafes Mahallesi'nde büyük oranda temizlik yaptığı öğrenildi.

Cizre'de bir terörist beyaz bayrakla kaçmaya çalışırken, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Yafes Mahallesi'nde 3 teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

PKK'nın eylemlerini şehirlere taşımanın ardından başlatılan operasyonlar ve alınan güvenlik önlemleri de sıkılaştırılıyor. Diyarbakır, Şırnak, Mardin ile bunlara bağlı ilçelere alanlarında uzman 4 bin polis gönderilecek.

ulusalkanal.com.tr

mehmetçik