PKK, 134 çocuğu serbest bırakacak

Analar Diyarbakır'da direniyor, PKK geri adımlar atıyor. Kaçırılan 12 çocuğu serbest bırakan PKK şimdi de 134 çocuğu ailelerine teslim edecek. Analar eylemi sürdürecek çünkü PKK'nın elinde çok sayıda çocuk var.

PKK, 134 çocuğu serbest bırakacak

Kürt anaların eylemi sonuç vermeye devam ediyor. PKK, kaçırdığı 134 çocuğu serbest bırakma kararı aldı.

Anneler, 43 gündür Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı'nda eylem yapıyor. Annelere toplumun her kesiminden de destekler geliyor. Eylemdeki kararlılık PKK'ya geri adım attırıyor. Önce 3 çocuğu serbest bırakmak zorunda kaldı PKK, ancak anneler eylemlerini bitirmedi. Ardından 9 çocuk serbest kaldı. Bu haberler eylem yapan aile sayısını da artırdı. 3 aile ile başlayan eylem bugün 130 aile ile devam ediyor. Talepleri ortaktı, PKK'nın kandırırak dağa götürdüğü çocuklarına kavuşmayı istiyorlardı.

İlk açıklama Kandil'den geldi. Dağda olan 16 yaş altı çocukların serbet bırakılacağı duyuruldu. 16-18 yaş arası çocuklar da aileleriyle görüştürülecekti. Bu süreçte aileler sorunu Ankara'ya taşıdı. Annelerin eylemi Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da ele alındı.

PKK'nın yaptığı açıklamalar bugün daha somutlaştı. Abdullah Öcalan ile görüşen HDP milletvekilleri 134 çocuğun Habur Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye teslim edileceğini açıkladı.

Çocukların psikolojik durumu gözönüne alınarak, haklarında adli işlem yapılmayacak, sicillerine işlenmeyecek. Dağdan gelen çocuklar sağlık kontröllerinden geçirilecek. Anneler şimdi dört gözle evlatlarına kavuşmanın haylini kuruyor.

Ancak eylemler bitmeyecek çünkü geride yüzlerce çocuk var...

ulusalkanal.com.tr

pkk kaçırılan çocuklar diyarbakır analar