Genelkurmay Başkanlığı son sayıyı açıkladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde jandarma ve polisin ilerleyişi neticesinde PKK'lılar bölgeyi terketmeye başladı. Teröristler kaçarken, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları da infilak ettirdi. Çevredeki evler ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda Sur'da 65, Cizre'de 213 Silopi'de 37 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı son sayıyı açıkladı

Diyarbakır Sur'da çatışacak gücü kalmayan PKK'lılar kaçarken, tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirdi. Çevredeki evler kullanılamaz hale geldi.

İlçede jandarma ve polisin ortak operasyonu sürüyor. Etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 65'e ulaştı. 7 barikat da kaldırıldı.

Çatışacak gücü kalmayan PKK bölgeden ya kaçıyor ya da teslim oluyor. Teöristler kaçarken, önceden hazırladıkları El Yapımı Patlayıcı'ları kasıtlı olarak infilak ettirdi. Patlama sonucunda birçok sokak ve ev kullanılamaz hale geldi. Görüntüler fotoğraf karelerine yansıdı.

Teröristler, kaçarken mevzi olarak kullandıkları birçok evi de ateşe verdi. Yapılan operasyonlarda PKK'lıların birçok evde tüp kullanarak tuzak hazırladıkları tespit edildi.

Operasyonların sürdüğü Cizre'de 7'si dün olmak üzere toplam 213 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

İlçede 17 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, 2 barilkat kaldırıldı, 2 hendek kapatıldı. Operasyonlarda PKK'nın cephaneliği de bulundu. Bir adet roketatar mühimmatı,bir av tüfeği ile 50 adet fişeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü,180 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Silopi’de ise toplam 37 PKK'lı öldürüldü. PKK'nın döşediği tuzaklar da boşa çıktı. 32 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet şarjörü ile 150 adet fişeği, yedi av tüfeği ve 120 adet fişeği, bir el bombası, bir adet roketatar mühimmatı, 850 kilogram amonyum nitrat, üç adet dürbün, yedi adet tüp ve muhtelif gıda malzemeleri ele geçirildi.

PKK'lılar eğitim yuvalarını hedef almaya devam ediyor. Teröristler, Dicle Mahallesi'nde Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu’nu ateşe verdi. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Öte yandan, Silopi ve Bitlis'te toplam 14 kişi örgüte yardım ve yataklık suçundan yakalandı.

ulusalkanal.com.tr