Çin'le Türkiye ilişkilerinde yeni bir alan daha oluştu

Dünyanın yükselen değeri Çin'le Türkiye ilişkilerinde yeni bir alan daha oluştu. Türkiye ve Çin hükümetleri arasında yapılan anlaşma gereği iki ülke medya alanında da işbirliğine gidecek. Bu kapsamda Türkiye'de yayın yapmaya başlayan CRITÜRK, tanıtım etkinliği düzenledi.

Çin'le Türkiye ilişkilerinde yeni bir alan daha oluştu

Dünya genelinde iki yüz ülkede faaliyet gösteren Çin Uluslararası Radyosu, Türkiye'de yayın hayatına başladı. İstanbul'da düzenlenen tanıtım etkinliğinde radyonun Türkiye'deki çalışmaları anlatıldı.

Etkinlikte, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Qian Bo ve radyonun Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Xıa Yongmin de katıldı.

Açılışta konuşan Çin İstanbul Başkonsolosu Qian Bo, ''Yüzyıllar boyu süren dostlukta yeni bir adımın daha atıldığını belirtti.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Çin Uluslararası Radyosu Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Xıa Yongmin, ''yeni dünya düzeninin oluşmasında Çin ve Türkiye'nin rolünün çok önemli olduğunu" vurguladı.

Çin Uluslararası Radyosu, yurdun birçok yerinde karasal yayın yapacak. Radyo, internet ve sosyal medya alanında da faaliyet gösterecek.

ulusalkanal.com.tr