Test sayısı azalmayacak

Test sayısının azalmayacak. Aksine artacak. Açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Normalleşme eylem planı hakkında konuşan Koca, vatandaşlara tedbirleri elden bırakmama çağrısında da bulundu.

Test sayısı azalmayacak

Normalleşme süreci işlerken test sayısı artırılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın normalleşme eylem planını açıklamasının ardından Sağlık Bakanı’ndan ilk yorum geldi. Bakanın ilk sözü test sayılarına ilişkin oldu.

Fahrettin Koca, normalleşme sürecinde test sayılarında azalma değil aksine artış yapılacağını bildirdi. Bakan Koca, “Sessiz taşıyıcıların yakalanıp izole edilmesinde de PCR (Pisiar) testlerinden istifade edilecek” dedi. Sanayi sitelerinde, huzurevlerinde ve maden ocaklarında taramaların yapılmasının önemine dikkat çekti.

Birçok iş yerinin kepenk açmasıyla birlikte özellikle hijyen konusu da öne çıkıyor. Fahrettin Koca, bu konuda vatandaşları uyardı. Hürriyet köşe yazarı Osman Müftüoğlu’na konuşan Bakan Koca, “Önlemleri gevşetirken çok ama çok dikkatli olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Vaka sayısının her geçen gün düştüğüne de işaret etti Fahrettin Koca. “500’ün altına indiğinde 'Yaşasın, mutlu sona yaklaşıyoruz' diye haykıracağız. 100’ün altı mı? Kesinlikle hayal değil. Onu da başaracağız” şeklinde konuştu.

ulusal.com.tr

sağlık bakanı fahrettin koca