Bu kadar da olmaz!

İsrail askerleri bu kadar da olmaz dedirtecek bir olaya daha imza attı. Askerler, Batı Şeria'da yaşanan olaylar sırasında 11 yaşındaki zihinsel engelli bir Filistinli çocuğu kelepçeleyerek gözaltına aldı. Taş attığı bahanesiyle gözaltına alınmak istenen 11 yaşındaki çocuk, 2 İsrail askeri tarafından elleri kelepçelenerek zorla askeri bir araca bindirildi.

Bu kadar da olmaz!

Filistin'de İsrail askerlerinin yaptığı işkencelere bir yenisi daha eklendi.

İsrail askerleri, Batı Şeria'da yaşanan olaylar sırasında 11 yaşındaki zihinsel engelli bir Filistinli çocuğu kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Olay, Filistinli çocukların devriye gezen askerlere taş atmasıyla başladı.

Filistinli çocuklara müdahale eden İsrail askerleri, 11 yaşındaki bir çocuğu yakaladı. Filistinli çocuk, 2 İsrailli asker tarafından elleri plastik kelepçeyle ve gözleri de bezle bağlanarak zorla gözaltına alındı.

Direnmeye çalışan çocuğa karşı sert davranan İsrail askerleri, bölgedeki Filistinlilerin tepkisine rağmen çocuğu devriye aracının arkasına attı.

Çocuğun babasının İsrail askerlerine çocuğunun zihinsel engelli olduğunu söylemesinin ardından, çocuk 15 dakika sonra serbest bırakıldı.

Görüntüleri yayınlayan İsrail İnsan Hakları Örgütü Betselem olayı kınadı. İsrail ordusu da, olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

ulusalkanal.com.tr