CHP'de ilk seçim Perşembe

CHP'de yeni dönemin grup yönetimi Perşembe günü yapılacak olan seçimle belirlenecek. Bu seçim, olağanüstü kurultay talebinde bulunan parti içi muhalefetle yönetimin ilk karşılaşması olacak. Öte yandan, Meclis açılışı öncesi sürpriz bir görüşme yapıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Genel Başkan adaylarından Mustafa Balbay'la bir araya geldi

CHP'de ilk seçim Perşembe

CHP'de ilk sandık Perşembe günü, grup başkanvekilliği seçimleri için kurulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 26'ncı dönemin başlamasının ardından, partilerin Meclis'teki grupları da oluşturulacak.

CHP'de Grup Başkan vekilliği seçimi Perşembe günü, saat 13.00'te yapılacak.

Basına kapalı toplantıda sandık kurulacak ve 134 milletvekili; 3 grup başkanvekili 9 Grup Yönetim Kurulu üyesi, 2 grup denetçi üyesi seçilecek. Milletvekilleri CHP'nin 7 asil 2 yedek Grup Disiplin Kurulu üyesi, 1 TBMM Başkanvekili, 3 TBMM Katip üyesi ve 1 TBMM İdare Amiri'ni de belirleyecek.

7 Haziran seçimleri sonrası Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel Grup Başkanvekili seçilmişti. Perşembe günü de bu üç ismin aday olacağı belirtiliyor. Ayrıca Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da isimleri grup başkanvekilliği için geçiyor. TBMM Başkanvekilliği'ne ise İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in yeniden seçileceği dile getiriliyor.

Muhalefetin olağanüstü kurultay çalışmaları sürerken, grup başkan vekilliği seçimi, az da olsa bir sınav olma özelliği taşıyor.

134 sandalyeye sahip CHP'de, milletvekillerinin birçoğu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Öte yandan Meclis açılışı öncesinde sürpriz bir görüşme yaşandı. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Genel Başkan adaylığını açıklayan bir diğer isim olan Umut Oran, delegelere olağanüstü kurultay için mektup yazdı.

Oran mektubunda, "bu artık olağanüstü değil, kaçınılmaz kurultaydır. Cesur bir adım atın ve umutlu bir CHP için imza vererek değişimin parçası olun" dedi.

Kılıçdaroğlu ve ekibini suçlayan Umut Oran, parti yönetimin bal yapmayan arıya benzetti.

ulusalkanal.com.tr