Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz bugün Ankara’ya geliyor

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz bugün Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olan Kral Selman Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 13’üncü İslam Zirvesi’ne katılacak.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz bugün Ankara’ya geliyor

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz bugün Türkiye’ye geliyor.

Resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Kral Selman önce Ankara’da temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ziyaret çerçevesinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı belirtildi. Kral Selman Ankara’daki temaslarının ardından 14-15 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13’üncü İslam Zirvesine katılacak.

Kral Selman için 500’den fazla lüks araç kiralandı. Ankara’da yeterli sayıda araç bulunamaması üzerine İstanbul, Antalya gibi farklı illerden araç temin edildi. Suudi Kralın Ankara’daki kalacağı otelde ise yoğun hazırlıklar sürüyor. Otel’de Kral için bazı düzenlemeler yapıldığı öğrenildi. Suudi Krallığı, kalacakları oteli tamamen kapatırken, klozetten yiyeceklerine kadar pek çok ihtiyaç malzemesini de yanlarında getiriyor.

ulusalkanal.com.tr

ankara Selman bin Abdülaziz