Pentagon'un harekat raporu basına sızdı!

Amerika'nın IŞİD'e yönelik harekat planı basına sızdı. Pentagon'un ABD Senatosuna sunmak üzere hazırladığı rapora göre kara operasyon ilkbahardan önce başlamayacak. IŞİD'le mücadelenin merkezinde Irak'taki aşiretlerin silahlandırılması var.

Pentagon'un harekat raporu basına sızdı!

Pentagon'un hazırladığı IŞİD harekatı raporu basına sızdı.

Reuters'ın yayımladığı rapora göre ABD IŞİD'e yönelik bir kara harekatına ilkbahardan önce başlamayacak.

Irak birlikleri, ülkenin batısıyla kuzeyinde IŞİD'i hedef alacak. Bu operasyonla örgütün Suriye'ye giden ikmal yolunun kesilmesi ve IŞİD militanlarının Musul'a geri çekilmeleri hedefleniyor.

Pentagon'un Senato'ya sunacağı raporunda göze çarpan detaylardan biri de Irak'taki aşiretlerin IŞİD'le mücadelenin merkezinde yer alacak olması. Raporda “Yerel savaşçıları silahlandırmamak bölgedeki aşiretlerin IŞİD'e karşı harekete geçmesine çok büyük bir engel olacaktır." ifadesi de ABD stratejisinin ipuçlarını veriyor.

Rapora göre ABD askerleri Irak ordusuna danışmanlık vb. yardımlarında bulunacak. Ancak ABD'li askerler kara operasyonlarında yer almayacak ve Irak'a hava desteği sunulacak.

Irak'taki aşiretlere gönderecek silahlar arasında, AK-47 (Kalaşnikof), havan topu mermileri ve techizatı ve roket atar sistemleri bulunuyor. ABD Kongresi geçtiğimiz günlerde IŞİD'le mücadele için 1.6 milyar dolarlık bir bütçe ayırmıştı.

ulusalkanal.com.tr