Trump Çin'i tehdit etti

Koronavirüs salgınıyla baş etmekte zorlanan ABD'de can kaybı, 39 bin 15'e ulaştı. Salgınla mücadele kapsamında açıklamalarda bulunan Donald Trump'ın ise hedefinde Çin vardı. "Kasten sorumlularsa sonuçlarıyla yüzleşecekler" dedi. Ülkedeki baz tedbirler de yavaş yavaş hafifletiliyor.

Trump Çin'i tehdit etti

Hem vaka hem ölüm sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Salgından en çok etkilenen ABD'de, Trump, salgında zirve nokta yaklaştıklarını söyledi.

Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunan Trump, ABD'deki ölüm oranlarını Batı Avrupa ülkeleri ile karşılaştırdı. Almanya hariç, diğerlerinden ölüm oranlarının daha düşük olduğunu savundu.

ABD başkanın hedefinde "gerçeği yansıtmıyorlar" dediği Çin vardı. Ölüm oranında Çin'in Amerika'dan daha kötü olduğun öne sürdü. ''Eğer hataysa hatadır ama kasten sorumlular ise sonuçlarıyla yüzleşmeleri gerek.'' dedi.

Ülkedeki bazı tedbirler de hafifletiyor. Teksas ve Vermont'taki bazı iş yerleri pazartesi günü açılacak.

Montana'nın salgın kapsamında getirilen kısıtlamaları da cuma günü kaldırılıyor. Ohio, North Dakota ile (Idaho'da 1 Mayıs'tan itibaren iş yerlerini aşamalı olarak faaliyete geçecek.

ulusal.com.tr

abd donald trump koronavirüs çin