İstanbul, Ankara ve Bursa için önemli karar: Zorunlu hale getirildi

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmanın artık zorunlu olduğunu bildirdi.

İstanbul, Ankara ve Bursa için önemli karar: Zorunlu hale getirildi

Son günlerde vaka sayılarındaki artış yeni tedbirleri beraberinde getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi bazı kentlerdeki vaka sayısı artışına dikkat çekti. Bilim Kurulu’nun 3 kent için maske zorunluluğunu önerdiğini duyurdu.

Bakanın açıklamalarının ardından 3 kentten maske zorunluluğu haberi geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, “Değerli İstanbullular sağlığınız için İstanbul'da açık alanlarda maske takmak artık zorunlu” ifadelerini kullandı. Kararın kamu ve özel sektördeki iş yerlerinin kapalı alanlarında maske takma zorunluluğuna ek olarak alındığına dikkat çekildi.

Ankara Valiliği de Bilim Kurulunun önerisiyle açık alanlar ve toplu bulunulan kapalı mekanlarda maske takmanın zorunlu kılındığını açıkladı. Vali Vasip Şahin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Yeni normalimizin üç altın şifresi, maske, mesafe, temizlik” dedi.

Bursa Valiliği ise il hıfzıssıhha kararı ile kent sınırları içinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiğini bildirdi. Açıklamada karara uymayanlara idari para cezası kesileceği ifade edildi.

Daha önceden de 42 il için maske zorunluluğu getirilmişti. Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir bu 42 şehirden bazıları.

KARARA UYMAYANLARA CEZA

Açıklamada, alınan kararlara uymayan vatandaşlara idari para cezası verilmesi başta olmak üzere, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

bursa istanbul ankara