Genç mühendisin ölümü

Evinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi İzmir'e götürüldü. Yakınları, genç mühendisin maddi sıkıntısının olmadığını, 10 gün önce ev aldığını söyledi. Bu arada CHP, 2006 yılından bu yana yaşanan ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümlerini Meclise taşıdı.

Oğlunun tabutu cenaze aracına konulurken yere yığılıp ağladı…

O tarifsiz acıya daha fazla dayanamayınca baygınlık geçirdi…

Bir babanın yaşayabileceği en zor anlardı. Kolay değil, büyütüp mühendis ettiği oğlunu kaybetmişti. Dahası ölümü de şüpheliydi.

Ankara'daki evinde, yatağında üstünde battaniye, ağzına tüpgaz hortumu dayanmış halde ölü bulunan ASELSAN mühendisinin cenazesi, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından, memleketi İzmir'e götürüldü.

Baba Sezai Uğur oğlunun naşını teslim alırken baygınlık geçirdi. Genç Mühendisin yakınları, sigara ve alkol kullanmadığını, maddi sıkıntısının olmadığını, babasının 10 gün önce kendisine ev aldığını, taşınma hazırlıkları yaptığını söyledi.

28 yaşındaki Erdem Uğur'un naaşı yarın İzmir Bornova'da toprağa verilecek.

Bu arada ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri Meclise taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Meclise Başbakan Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Davutoğlu'na "ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölüm sebepleri nelerdir? ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un ölümü şüpheli midir?" diye sordu.