AK Parti ve CHP arasında "Ecevit" tartışması

Ak Parti ve CHP arasında eski Başbakan Bülent Ecevit üzerinden tartışma çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e, “Bu hanım efendiye haddini bildirin” sözleri ise tepkilere neden oldu. Tartışmaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Özkoç’un iç tüzüğe göre cezalandırılmasını istedi.

AK Parti ve CHP arasında "Ecevit" tartışması

CHP’li Engin Özkoç’un bu sözleriyle başladı tartışma.

TBMM Genel Kurulu’nda vergi düzenlemelerini içeren teklif üzerinde görüşme sürerken Ak Parti ve CHP sıralarında tartışma yaşandı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal görüşme esnasında ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi.

Tanal’a yanıt ise Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den geldi. Zengin, 2000 yılı öncesi döneme ait eleştiriler yaptı. Zengin, eski Başbakan Bülent Ecevit’in ABD Başkanı Bill Clinton ile çekilmiş bir fotoğrafını hatırlattı. Ecevit’i Clinton karşısında “el pençe” durmakla itham etti.

Zengin’in sözlerinin ardından Ak Parti ve CHP sıralarında tartışma yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Zengin’e tepki gösterdi.

Özkoç’un bu sözlerinin ardından ise birleşime ara verildi. Aranın ardından Özkoç’un Ak Partili Zengin’den özür dilediği belirtildi.

Meclis’te çıkan tartışmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan da dâhil oldu. Erdoğan, CHP’li Özkoç’u sert bir dille eleştirdi.

ulusal.com.tr

chp ak parti engin özkoç bülent ecevit