Prof. Dr. Tacettin İnandı sokağa çıkma yasağını değerlendirdi

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Tacettin İnandı 31 ilde 2 gün boyunca sürecek sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Ulusal Kanal’da değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Tacettin İnandı sokağa çıkma yasağını değerlendirdi

Sokağa çıkma yasağının amacının salgını kontrol altına almak olduğunu ifade eden İnandı, “Salgın bir yandan yayılıyor toplum içinde. Bunun yayılmasını arttıran en önemli nedeni insan etkileşimi, özellikle büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağının gelmesi gerekiyordu, doğru yerinde bir karar olarak görüyorum. Ama endişe edecek bir durum yok.“ dedi.

Salgının önüne geçilmenin en önemli kurallarından birinin toplumun hareketliliğini azaltmak olduğunu söyleyen İnandı, “Bu alınan sokağa çıkma yasağı ile bunun önüne geçileceğini düşünüyorum bir diğer alınması gereken önlem ise sağlık teşkilatının hızla hastaları ve hastaların temaslarının bulması ve toplumdan ayırması” ifadelerini kullandı.

Test sayılarının hızla arttırılmasını dile getiren İnandı, hızlı testler ile testlerin yaygınlaştırılmasını önerdi.

İnandı, “Planlı programlı da olduktan sonra sokağa çıkma yasağı gerekli bir uygulama. Vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması garanti altına alınırsa 2 günlük yasak uzayabilir.“ dedi.

ulusal.com.tr

ulusal kanal sokağa çıkma yasağı