''Olumlu gelişmeler yaşanacak''

İran'ın Kasım sonu Türk TIR'larının yakıt depolarını mühürleme kararının ardından, AKP Hükümeti'nden TIR krizinin sona erdiği yönünde açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "İran TIR'larının da yakıt depolarının mühürlenmesi yönünde İran ile mutabakat sağladık" dedi.

''Olumlu gelişmeler yaşanacak''

İran ile Türkiye arasında bir süredir devam eden TIR krizi, dikkat çekici bir şekilde sonlanıyor.

Açıklama, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den geldi. A Haber'e konuşan Zeybekçi, TIR krizi ile ilgili iyi bir noktada olduklarını, olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Ülkede yakıt fiyatlarının düşük olması sebebiyle, Türk TIR'larının yakıt depolarını mühürleme kararı almış, kararın Kası sonundan itibaren uygulanacağını açıklamıştı.

AKP Hükümeti'nin çözümü İran TIR'larını mühürlemek oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Her iki ülke kapılarında girin tırları mühürlesin, o ülke hiçbir şekilde yakıt almasın, kimse bir şey ödemesin’ önerisi noktasına geldiler. Bunu sözlü olarak İran’ın Ankara Büyükelçisi bana söyledi, ilgili Ekonomi Bakanı ile de biz bu konuda mutabık kaldık. Bu yönde olumlu bir gelişme olacak" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr