Eğitime kademeli geçiş nasıl olacak?

Millî Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitim öncesi pandemiye karşı çeşitli önlemler almaya hazırlanıyor. Eğitime kademeli geçişte önceliğin 1’inci sınıflara ve sınava girecek olan öğrencilere verilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar…

Eğitime kademeli geçiş nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime ilişkin hazırlıklarını yapmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Ağustos’ta, yüz yüze eğitimin ise 21 Eylül’de başlayacağını duyurmuştu. Bakanlık, yüz yüze eğitim öncesinde kademeli geçiş ve seyreltilmiş eğitim için hazırlık yapıyor.

Hürriyet’in harflerin, seslerin tanıtılması gündemde. 20 günde bazı seslerin tanıtılmasının ardından yüz yüze eğitimle çocukların okuma yazmasının pekiştirilmesi planlanıyor.

Üç hafta boyunca anasınıfı, birinci ve ikinci sınıfların durumuna bakılacak. Her şey yolunda giderse bu kez sınavlara hazırlanan sekizinci ve on ikinci sınıflar okula çağrılabilecek.

Aşamalı ve kademeli sistem uygulanacağı için yine üç hafta beklenecek. Bu kez ortaokul beşinci ve yedinci sınıflar ile lise ara sınıfları okula alınacak.

Seyreltilmiş eğitim planında öğrencilerin 2 gün okula gelmesi konuşuluyor. Sınıflar yarıya bölünecek. 30 kişilik sınıfın A grubu pazartesi-salı, B grubu perşembe-cuma yüz yüze eğitim için sınıflarda olacak. Geri kalan zamanlarda evden, uzaktan eğitim takip edilecek.

Öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalırken ders saatleri de 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ancak öğrencinin bir günde göreceği ders sayısının artırılması da planlamalar arasında yer alıyor. Anasınıfı ve birinci sınıfların bu planlamanın dışında tutulacağı tahmin ediliyor.

Bakanlığın en önem verdiği gruplardan biri olan sekizinci ve on ikinci sınıflar cumartesi günü okula çağrılacak. Bu öğrencilere ders takviyesi yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın planları arasında okulda hijyen ve güvenlik için personel alımını arttırmak da yer alıyor. Okulda sürekli hijyenle ilgili çalışmalar yapılacak. Gün sonu okul dezenfekte edilse de çarşamba-pazar günleri büyük temizliğe ayrılacak. Bu günlerde tüm okul dezenfekte edilecek.

ulusal.com.tr

pandemi milli eğitim bakanlığı