Doğa harikası; Karagöl

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Anamas Dağı'ndaki krater gölü Karagöl, doğa yürüyüşü tutkunlarının ilgisini çekiyor. Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip Karagöl'e zorlu ve yorucu patika yollardan saatlerce ilerleyerek ulaşılıyor. Ancak bu zahmete değiyor.

Doğa harikası; Karagöl

Zorlu ve bir o kadarda yorucu patika yollardan saatlerce ilerleyerek ulaşılıyor. Ancak işte bu manzara "her türlü zahmete değer" dedirtiyor.

Konya'daki doğa harikasıKaragöl, Beyşehir ilçesinde Anamas Dağı'nın zirveye yakın noktasında yer alıyor. Eşsiz doğal güzelliklere sahip krater gölü, doğa yürüyüşü tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Gölün batı yakasındaki sarp kayalıklarda her mevsim kar ve buz görmek mümkün. Aşağı kısmındaki ormanlık alanda ise dilek ve adak yerleri bulunuyor.

Beyşehir Trekking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu da Karagöl'ü görmek isteyenler için zaman zaman etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliğe katılanlar Karagöl'ü görünce adeta büyüleniyor.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, futbol sahası büyüklüğündeki Karagöl'de, balıkların yaşamadığını, birkaç bitki türü ve endemik kurbağa dışında canlı varlığının bulunmadığını belirtti. Özellikle yaz ve bahar aylarında doğa yürüyüşü düzenlenmesine yönelik taleplerin geldiğini ve gölün oldukça ilgi gördüğünü söyledi.

ulusal.com.tr

Konya Karagöl Doğa harikası