İstanbul'da aslan payı ulaşımın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 bütçesi, birçok bakanlığın yıllık bütçesini solladı. 16 Milyar 100 Milyon lira olarak açıklanan bütçeden aslan payını yüzde 44'lük bir oranla ulaşım hizmetleri aldı. Bütçenin harcanacağı 630 proje arasında Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin yenilenmesi ile Mecidiyeköy'den Çamlıca'ya uzanacak Teleferik Projesi de var.

İstanbul'da aslan payı ulaşımın

İstanbul'un 2016 yılı bütçe planlamasında aslan payı ulaşım hizmetlerinin oldu.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından hazırlanan 2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'nda,16 Milyar 100 Milyon liralık bütçenin 5 milyar 510 milyonu ulaşıma harcanacak. Bütçede yeni yatırımlara ayrılan kısım, 4 milyar 366 milyon lira ile bütçenin yüzde 56'sını oluşturuyor.

Çok sayıda zeminaltı otopark projesinin yer aldığı bütçede, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi, Dolmabahçe-Fulya Karayolu Tüneli, Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca teleferik gibi projelerin yapılması planlanıyor.

Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün yatırımları arasında, 15 milyon lira bütçe ile Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Tramvay Hattı Uygulama Projesi dikkat çekiyor.

Toplam 630 projeyi kapsayan bütçe 12 Kasım Perşembe günü Meclis gündemine sunularak, oylanacak.

ulusalkanal.com.tr

istanbul ibb ulaşım bütçe