Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Bahçeli ne yapacağını şaşırdı

Davutoğlu, Bahçeli’nin “Benden randevu istedikleri tarihte, aslında seçim hazırlığı vardı” şeklindeki ifadesine, 'Sayın Bahçeli, gelinen noktada kendi tabanından bile tepki aldığı için ve buna cevap veremediği için çanta açıyor, belge gösteriyor, ne yapacağını şaşırdı' diye cevap verdi.

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Bahçeli ne yapacağını şaşırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Davutoğlu bana öyle şeyler söyledi ki, anlatırsam zor durumda kalır” ifadelerini eleştiren Davutoğlu, “Terörle ilgili anlattığım şeyler vardı. O sırada daha kamuoyu bilmiyordu. Savcılık açıkladı zaten. Onları söyledim. 'Bunlar burada kalsın, çünkü adamların peşindeyiz. Daha yakalanmış değiller' dedim. Muhtemelen onu kastediyordur. Peki, bu söylenir mi? Velev ki bir sır olsun; devlet sırrı. Ben 13 yıl içinde, yazmayı ve analiz yapmayı sevmeme rağmen, elime kalem alıp da yazmaktan korktum. Bazen, bildiklerimi, beynimde, zihnimde tuttuklarımı dilimden esirgedim. Devlet, böyle bir şeydir. Devlet ketumdur. Ana muhalefet partisiyle her şeyi paylaşamıyorsanız, bu güven oluşmuyorsa, nasıl koalisyon kuracaksınız? Bundan sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile her oturduğumuzda, 'Acaba, söylediğim hangi sözü, ne zaman şantaj malzemesi gibi bana karşı kullanacak' diye düşünmek zorunda kalırım. Böyle ortaklık olur mu” diye konuştu.

“BAHÇELİ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI”

Davutoğlu, üçüncü seçim olasılığının sorulması üzerine, üçüncü seçimin gündemlerinde olmadığını, Türkiye’nin bunu kaldıracağını düşünmediğini dile getirdi. Davutoğlu, Bahçeli’nin “Benden randevu istedikleri tarihte, aslında seçim hazırlığı vardı” şeklindeki ifadesine, “Sayın Bahçeli, gelinen noktada kendi tabanından bile tepki aldığı için kendi tabanı bile ona dönüp 'Eğer iktidar olmayacak idiysen niye benden oy istedin' dediği için ve buna cevap veremediği için çanta açıyor, belge gösteriyor, ne yapacağını şaşırdı” diye cevap verdi. Bahçeli’nin, yaptıkları görüşmede koalisyon istemediğini açık şekilde ortaya koyduğunu aktaran Davutoğlu, “Sayın Bahçeli, 'Ben zaten bunu daha 7 Haziran gecesi söyledim. Yokuz biz bu işin içinde, siz CHP ile kurun' dedi. ‘HDP ile kurun' dedi. Kendince bize ödev biçiyor” değerlendirmesinde bulundu. İHA