'Fethullahçı Terör Örgütü' davasında iddianame kabul edildi

"Fethullahçı Terör Örgütü" iddianamesi Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. F tipi yapılanma hakkındaki iddianamede, ilk kez "Fethullahçı Terör Örgütü" tanımı yapıldı. İddianamedeki 7 sanığa "cemaat devleti oluşturmak, devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla örgüt kurmak" suçlamaları yöneltildi. İddianamede, örgütün silahlı yapılanmasına ilişkin tespitler de yer aldı.

'Fethullahçı Terör Örgütü' davasında iddianame kabul edildi

Fethullahçı Terör Örgütü, yargı tarafından ilk kez bir iddianamede kullanıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 4'ü polis 7 kişi hakkında hazırladığı iddianame Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, F tipi yapı için ilk kez "Fethullahçı terör örgütü" ifadesi kullanıldı.

Davada Seyyit Akşit, Cihan Tümbül, Durak Yiğit, Ömer Aydın, Kadir İnan, İbrahim Şimşek ve Nebil Ark sanık olarak yer aldı.

"Fethullahçı terör örgütü" üyesi olduğu belirtilen 7 sanığa, "Türkiye Cumhuriyeti Devletine paralel bir Cemaat Devleti oluşturmak ve Devlet egemenliğini fiilen bu örgütün ele geçirmesi için gizli faaliyet yürütmek", hırsızlık, sorygun, silah zoru ile tehdit suçlamaları yöneltildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'nın, "cebir ve şiddet faaliyeti dikkate alınarak terör örgütü olarak nitelendirilebileceği" nitelendirmesine iddianamede yer verildi.

İddianamede sanıkların itiaflarına yer verildi. Sanıklardan Kadir İnan, "devlet adına hizmet yaptığını düşünerek çeşitli olaylara karıştığını ve zarar geleceğini düşünüp gerçeği gizlediğini" açıkladı. İnan, Ocak 2014'te tanıştığı sanık Seyyit Akşit'in, kendisini illegal işlerde kullanmak istediğini belirtti.

"Fethullahçı Terör örgütü"nün Basın yayın faaliyetlerine de yer verilen iddianamede, bu kuruluşlar aracılığıyla kamuoyu algısı oluşturmaya çalışıldığı vurgulandı.

İddianamede, sanıklardan Nebil Ark'ın silahlı terör örgütü kurup yönetmek; İbrahim Şimşek, Ömer Aydın, Durak Yiğit, Cihan Tümbül ve Seyyit Akşit'in silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Henüz duruşma günü belirlenmeyen iddianame ile, "Fethullahçı Terör örgütü" ifadesi ilk kez kullanıldı. Fethullah Gülen'in de örgüt lideri olarak adlandırılabileceği değerlendirildi.

ulusalkanal.com.tr