''Himmet diyerek topladılar, kumar masalarında yediler''

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK'lara verdiği iftar yemeğinde F tipi yapılanmayı eleştirdi. "Toplanan yardım paralarını zevk için harcadılar" diyen Erdoğan, öğrenci yetiştirme konusunda STK'ların daha aktif olmasını istedi. Erdoğan, Koalisyon görüşmelerine de değinen Erdoğan "Siyaset uzlaşma sanatıdır, sıkılı yumruklarla olmaz" dedi

''Himmet diyerek topladılar, kumar masalarında yediler''

Ak Saray'da STK temsilcileri ile bir araya geldiği iftarda konuşan Cumnhurbaşkanı Erdoğan, F tipi yapıyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı, toplanan himmet paralarının zevk işlerinde kullanıldığını söyledi.

“Himmet diyerek, hizmet diyerek milletten topladıkları paraları nerelere harcadıklarını hep birlikte gördük. Maalesef iyi niyetle verilen hayır, hasenat Türkiye’nin hasmı lobilere, kumar masalarına, zevk ve şatafat düşkünlüğüne peşkeş çekildi."

Erdoğan, öğrenci yetiştirme konusunda STK'ların daha aktif olmasını istedi.

"Geleceğimizin teminatı olan binlerce gencimiz bu örgüt elinde ülke ve millet karşısı bir konuma sürüklendi.Bu paralel örgütün işlediği cürümlerin devlette ve vatandaşlarımız arasında sebep olduğu fitnenin izole edilmesi noktasında sizlerin daha fazla çaba sarf etmesini bekliyorum."

Cumhurbaşkanı koalisyon görüşmelerine de değindi. "Sıkılı yumruklarla olmaz" diyen Erdoğan, "Siyaset, uzlaşma sanatıdır." dedi.

"Meclis’teki tüm siyasi parti genel başkanlarının ülkenin geleceğini düşünerek adım atmaları gerekiyor. Sıkılı yumruklarla musafaha olmaz. Siyaset özü itibariyle bir uzlaşma, müşterekler üzerinde mutabakata varabilme sanatıdır. Siyasilerin görevi taktik manevralarla millet iradesine çalım atmak değil."