Rusya'dan Türkiye'ye iki teklif

ABD ve Avrupa’yı rahatsız eden “Türk Akımı” projesinde Türkiye ile Rusya arasındaki temaslar artarak devam ediyor. Rusya Enerji Bakanlığı projeye ilişkin Türkiye’ye iki teklif gönderdiğini açıkladı. Projeyle ilgili kritik görüşmelerin sonbahar aylarında yapılması bekleniyor.

Rusya'dan Türkiye'ye iki teklif

Moskova ile Ankara arasında yürütülen “Türk Akımı” doğalgaz boru hattı projesi görüşmeleri sürüyor. Rusya Türk akımı projesiyle ilgili Türkiye’ye iki teklif ilettiğini açıkladı.

Rusya Enerji Bakanlığı tarafından Rus Ajansı Ria Novosti’ye yapılan açıklamada tekliflerin birinin ilk hatla, diğerinin ise 4 doğalgaz hattıyla ilgili olduğu belirtildi.

Bakanlık Temmuz sonlarında doğalgaz hattının 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattıyla ilgili Türkiye’ye teklif gönderdiğini açıklamıştı.

Konuya ilişkin geçen günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov Malezya’da bir araya gelmişti.

Projenin hayata geçmesi için kritik görüşmelerin sonbahar aylarında yapılması bekleniyor. Dikkat çekecek görüşmelerden biri de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayında yapacağı görüşme olacak.

ulusalkanal.com.tr