İstanbul abluka altında!

"Taksim'e kavga etmeye çıkıyoruz" diyenlerin günü geçen yıllardaki gibi oldu. Ne sorunlar ne de talepler vardı o cephe de... Sadece Taksim'e çıkma hedefi vardı ancak çıkamadılar. Polis yine Beşiktaş'taki küçük grupları gaz ve tazyikli suyla dağıttı. Şimdilik 203 kişi gözaltına alındı

İstanbul abluka altında!

Taksim Meydanı güne böyle başladı... Sonunda da beklenen görüntüler kaydedildi.

İstanbul'da 1 Mayıs önlemleri gece başladı. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Taksim Meydanı'na girişler 10 kilometre kala durduruldu.

Valilik, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenlerin anılması için parti ve sendikalara Taksim'de anma törenine izin vermişti. Anma töreni yapan ilk heyet Türk-İş oldu.

Ardından Yol- İş Sendikası ile Birleşik Kamu iş Konfedarasyonu Kazancı Yokuşu'na geldi.

İzin verilmiş olmasına rağmen, Komünist Parti flaması taşıyan bir grup Taksim'e koşarak girmeyi tercih etti. 1 gece önce Taksim'deki bir handa kalan partililer, bir anlık boşuktan yararlanan Taksim Anıtı'na koştu. Polis herkesi gözaltına aldı.

Taksim'e kortejle çıkmak için toplananların adresi de, geçen yıl olduğu gibi yine Şişli ve Beşiktaş oldu.

Şişli'de DİSK binası önünde toplanan küçük bir grup halay çekti. Beşiktaş'ta toplanan DİSK, KESK, HDP ve çeşitli gruplar ise Taksim'e çıkmak için polis ile uzun süre müzakere yürüttü.

Ancak izin çıkmadı. Grup da dağılma kararı aldı. Tam bu karar açıklanacakken gruptan birkaç kişi polise plastik şişe ve taş attı. Bunun üzerine müdahale başladı.

Beşiktaş'ta yaralanan ve gözaltına alınanlar da oldu.

Okmeydanı ise her zamanki görüntülere sahne oldu. Yüzlerinde maske ve üstlerindeki entarilerle sokağa çıkan gruplar polise taş ve molotof attı. Polisin müdahale ettiği gruplar kaçarak ara sokaklara dağıldı. Tüm bunların yaşandığı İstanbul'da 203'ten fazla gözaltı yapıldı.

İstanbul abluka altında! paylaşan: ulusalkanal