İran Dışişleri Bakanı Zarif, mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Ankara'ya geldi. Zarif, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Başbakanlık kaynakları, İran ile enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşımayı arzuladıklarını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

Başkent Ankara, üst üst sürpriz ziyaretçiler ağırladı. Dün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, bugün de İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Türkiye'ye geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Zarif, ABD'den İran'a dönüşünde Türkiye'ye gayri resmi bir ziyaret düzenledi.

Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Zarif, herhangi bir basın açıklaması yapmadı. Cevad Zarif ilk olarak, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile basına kapalı bir görüşme yaptı.

Kaynaklara göre, Çavuşoğlu'nun bakanlık makamında yapılan görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Ayrıca Zarif'in ajandasında, Suriye krizine çözüm ve İran'ın Türkiye'ye uyguladığı tur satışı yasağı var.

Daha önce 19 Mart’ta ve son olarak 12 Ağustos'ta Türkiye'ye gelen Zarif, bugün yapacağı ziyaret kapsamında Başbakan Binali Yıldırım ile de bir araya geldi.

Samimi bir havada geçen Zarif Yıldırım’ın görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü.

Başbakanlık kaynakları, İran ile enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşımayı arzuladıklarını bildirdi.

Zarif'in 12 Ağustos'ta yaptığı ziyarette, güvenlik alanında Ankara-Moskova-Tahran üçlü mekanizmasının kurulması gündeme gelmişti.

Öte yandan İran, Amerika destekli darbe girişimini hızlı ve en sert şekilde kınayan ülkelerin başında gelmişti.

ulusalkanal.com.tr