Kapıköy Gümrük Kapısı yeniden açılıyor

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van'da 14 aydır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı 17 Mayıs'tan sonra yeniden geçişlere açılacak. Haber Van'daki esnafın bayram sevincini ikiye katladı.

Kapıköy Gümrük Kapısı yeniden açılıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan Kapıköy Gümrük kapısı 17 Mart'tan sonra yeniden açılacak.

İran ile en uzun kara sınırına sahip Van'da her yıl binlerce İranlı turistin kente giriş yaptığı kapı 14 aydır geçişlere kapalıydı. Açılacağı müjdesi de esnafı heyecanlandırdı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Van halkının uzun zamandır bu kararı beklediğini dile getirdi:

- Kapıköy Gümrük Kapısı ekonomimizin can damarı. Kapıdan yılda yaklaşık 1 milyon turist kentimize geliyor ve bunlar ilimize yılda yaklaşık 1 milyar dolar gelir getiriyor. Bu da tüm sektörlere dağılıyor. Başta nakliye olmak üzere konaklama, otel, eğlence merkezleri, kafe, restoran ve tekstil gibi alanlara dokunuyor. Binlerce iş insanını ve yüz binlerce emekçiyi ilgilendiren bir dağılımı kapsıyor.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge de Van'a 2018'de gelen yaklaşık 500 bin turistin gümrük kapısını kullandığına dikkati çekti:

- Van turizm potansiyeli yüksek olan bir şehir. Bu kadar güçlü bir şehirde sınır kapısının kapalı olması ekonomiyi olumsuz etkiledi. Gümrük kapısının açılması Van'a çifte bayram yaşatacak.

sınır ticaret haber Sanayi van esnaf gümrük Kapıköy Gümrük Kapısı