ABD nişanını reddeden Albay Orkun Özeller'in babası, Aydınlık'a konuştu

ABD nişanını reddeden Albay Orkun Özeller, TSK içinde ‘Vatansever bir Türk subayı’ olarak biliniyor. Baba Özeller oğluyla gurur duyduğunu, mükemmel bir insan olduğunu söylüyor

ABD nişanını reddeden Albay Orkun Özeller'in babası, Aydınlık'a konuştu

Sezim Özadalı- Masum Gök/ Aydınlık

Türkiye Orkun Özeller adını dünkü manşetlerle duydu. İncirlik’teki ABD üssünde kendisine verilmek istenen madalyayı elinin tersiyle itmiş; yaptığı konuşmada “Bu madalyayı verenler düşmanım YPG ile işbirliği içinde” demişti.

Kahraman Albay’ın sözleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la yapacağı kritik görüşmeden hemen önce gündeme damgasını vurdu. Maltepe Askeri Lisesi’nden sonra gittiği Kara Harp Okulu’ndan 1993 yılında piyade teğmen olarak mezun olan Albay Özeller’in başarıları saymakla bitmiyor. Kayseri Komando Tabur Komutanı’yken hendek sa- vaşı kapsamında Sur’da görevlendirildi. Bir yandan PKK ile diğer yandan FETÖ ile mücadele etti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın başında olduğu Sur operasyonuna ilişkin rapor hazırladı. “Sur’da çok zayiat veriyoruz. Sorumlusu Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz’dır” şeklindeki raporu için yapılan baskılara boyun eğmedi. Özeller’in savunma sporu Judo’da başarıları olduğu öğenildi. Özeller, Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayının meydana geldiği 2003 yılında Kosova Barış Gücü Türk Taburu’nda görevliydi. Özeller, Prizren’deki Şadırvan Köprüsü’nden geçerken 4 Alman askeri nin saldırısına uğradı. Almanlar Özeller’i zorla araca bindirmek istedi. Buna karşı çıkan Özeller, Alman askerleriyle kavga etti. Olayı gören Kosovalılar da Özeller’e sahip çıkınca Alman askerleri kaçarak kiliseye sığınmak zorunda kaldı.

Oğlumla gurur duyuyorum

Kuvvetler mensubu Özeller’in Bursa’daki babaevinde de büyük bir heyecan yaşandı. Telefonla ulaştığımız baba Engin Özeller oğluyla gurur duyduğunu anlattı. Özeller’le konuşurken yaşadığı sevinci çok net hissettik.

GERÇEK ATATÜRKÇÜ

Oğlunun başarılarını anlatırken sesi titriyordu. Baba Özeller şunları söyledi: “Ben oğlumu böyle yetiştirdim. Her zaman bütün hareketleriyle gurur duyuyorum. Kosova’da bile 2003 senesinde aynı fedakarlığı gösterdi. O sene çuval olayı meydana gelmişti. Bu olayın akabinde ikinci bir çuval vakası yaratılmak istendi. Ona sebebiyet verdirmedi. Bu yüzden oğlumla hep gurur duydum. Hele ki dünkü olay beni daha da gururlandırdı. Gerçek bir Atatürkçü, gerçek bir Türk milliyetçisidir. Her yönüyle mükemmel bir insandır. Evet, ben oğlumla gurur duyuyorum.”

DESTEK MESAJLARI

Özeller’i devre arkadaşına sorduğumuzda ise “Hakkında kötü söz söyleyecek bir Türk subayı yoktur” yanıtını aldık. Madalyayı iade etmesi ile ilgili haberlerin ardından Albay Özeller’e sosyal medyada birçok kişi tarafından destek mesajları yazıldı.

tsk orkun özeller