İran, Barzani'nin suyunu kesti

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin "bağımsızlık referandum" kararına sert tepki gösteren İran, Barzani'nin suyunu kesti. Irak Tarım ve Su Kaynakları Bakanı, İran'ın Küçük Zap Suyu'nu kestiğini, bunun "bağımsızlık referandumu" ile bağlantılı olduğunu söyledi

İran, Barzani'nin suyunu kesti

25 Eylül'de "bağımsızlık referandumu" yapma kararı alan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne karşı ilk somut hamle Tahran'dan geldi. İran, Barzani'nin suyunu kesti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Abdussettar Mecid, İran'ın ani bir kararla "Küçük Zap Suyu'nu" kestiğini açıkladı.

Mecid, bu kararın perde arkasında bağımsızlık referandumu olduğunu ve suyun bir baskı aracı olarak kullanıldığını söyledi.

Mecid, "Su kesintisi orada yaşayanların hayatını çok kötü şekilde etkiliyor. Kesintiden dolayı balık çiftlikleri başta olmak üzere, tarım ve besi hayvancılığı yapan tüm proje sahipleri büyük sıkıntıya girdi" ifadelerini kullandı.

Bakan Mecid, "İran, bunu bir baskı aracı olarak kullanıp, bölge üzerindeki etkisini göstermeye çalışıyor. Bunu, referanduma karşı yapılan bir hamle olarak kabul ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu durumun sona ermesi için Irak merkezi yönetimi yetkilileriyle görüştüklerini ve İran'a tepki gösterip baskı uygulamalarını istediklerini aktaran Mecid, şu ana kadar kimsenin sessizliğini bozmadığını kaydetti.

ulusal.com.tr

iran barzani zap