Vatan Partisi Diyarbakır Adaylarını tanıttı! Birlik için Meclis'e

Vatan Partisi Diyarbakır'da 7 Haziran genel seçimleri için milletvekili adaylarını tanıttı. Partisinin Diyarbakır'da yarışacak 11 adayını açıklayan Merkez Karar Kurulu üyesi Bayram Yurtçiçek, Diyarbakır'da AKP, HDP ve Vatan Partisi'nin yarıştığını söyledi. Adaylarsa Kürt ve Türk kardeşliğini sağlamak için Meclis'e girmek istediklerini belirtti.

Vatan Partisi Diyarbakır Adaylarını tanıttı! Birlik için Meclis'e

Seçim çalışmalarını hızlandıran Vatan Partisi Diyarbakır'da adaylarınıtanıttı.

Doğu illerinde birçok aday çıkaran Vatan Partisi'nin seçmen sayısının 949 bin 863 olduğu Diyarbakır'da 11 adayı var.

Vatan Partisi MKK üyesi Bayram Yurtçiçek, milletvekili adaylarını basına açıkladı.

1 milyondan fazla nüfusa sahip kentte, 15 parti 2 bağımsız aday yarışıyor. Yurtçiçek, kentte AKP, HDP ve Vatan Partisi'nin yarıştığını söyledi.

İlk sırayı iktisatçı Mustafa Pamukoğlu alıyor.

Bölgeyi iyi tanıyan Pamukoğlu Kürt Türk kardeşliği için aday olduğunu söyledi.

11 aday arasında gaziler, işçi ve köylü temsilcileri, kamu çalışanları ve kadınlar bulunuyor. 2. sıra adayı Reşit Can, teröre karşı mücadelede gazi olan biri.

Diyarbakır'ın kadın adaylarından Gönül Yurtçiçek ise birlik vurgusu yaptı.

Vatan Partisi'nin kadroları oldukça birikimli. Reşit Can Türkiye Harp Mamülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı, Yusuf Arslan ise Emekli lise müdürü, Şahin Öztekin çiftçi, Edvan Kendil emekli asker, Gönül Güçlü Yurtçiçek emekli yayıncı, Müzeyyen Mıhalioğlu sağlık işçisi, Saniye Üstündağ ev hanımı, Gazi Şimşek serbest çalışan, Mustafa Odabaşı emekli ve Sibel Koç Güven ise arkeolog.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi diyarbakır adaylarını tanıttı