“Hükümet işgale sessiz”

Ege’de işgal halindeki 16 Türk adası yine siyasetin gündeminde. CHP milletvekili Aytun Çıray, TSK’nın Hükümete adalardaki Yunan işgaliyle ilgili ayrıntıları bildirdiğini belirtti ve iktidarı işgale karşı sessiz kalmakla eleştirdi. Dışişlerinden yapılan açıklamada ise “Yunanistan’ın iddiaları iki ülkenin ilişkilerine zarar veriyor” denilmekle yetinildi.

“Hükümet işgale sessiz”

“Türk Silahlı Kuvvetleri Yunanistan’ın Ege’deki 16 Türk adasını işgal ettiğini hükümete ayrıntılarıyla anlattı” Bu durumu gündeme taşıyan CHP’li Aytun Çıray, söz konusu bilginin bizzat Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Ertuğrul Gazi Özkürkçü tarafından Sözcü Yazarı Rahmi Turan’a iletildiğini aktardı.

Hükümetin bu bilgilendirmeye rağmen sessiz kalmasını eleştiren CHP’li Aytun Çıray konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çıray AKP’ye “Lozan anlaşmasını" hatırlattı.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hükümeti olarak Lozan ve Paris Antlaşmalarını kabul ediyor musunuz? Ediyorsanız neden gereğini yapıp topraklarımızı işgalcilerden kurtarmıyorsunuz? Bu adaların Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliği altından çıkarılmasına göz yumanlar için vatana ihanet suçu oluşmuş olur mu?"

Çıray Eşek ve Bulamaç adalarının işgalinin aynı yıla denk gelmesinin tesadüf olamayacağını belirtti. İktidara “Yunanistan’la aranızda gizli bir anlaşma mı var?” diye sordu.

Öte yandan Türk Dışişleri sözcüsü Tanju Bilgiç’den de yazılı açıklama geldi. Bilgiç’in konuyla ilgili temennilerde bulunulması dikkat çekti. Açıklamada “iki ülke arasında güçlendirilerek sürdürülen olumlu atmosfere zarar verecek tek yanlı girişimlerden kaçınması önem taşımaktadır” denildi.

ulusalkanal.com.tr