IFF işçileri, direnişin 59. gününde Hollanda Başkonsolosluğu önünde açıklama yaptı

Sendikalı oldukları için işten atılan İFF işçileri, bu kez İstanbul'da Hollanda Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. İşveren firmanın sendikal haklara saygı göstermesini isteyen işçiler, eylemin ardından konsolosluk yetkililerine taleplerini içeren bir mektup teslim etti.

Sendikalı oldukları için işten atılan İFF Aroma ve Esans işçileri, Amerika'nın İStanbul Başkonsolosluğu'nun ardından şimdi de Hollanda Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kurulu çok uluslu IFF Aroma ve Esans Fabrikası'nda Tek Gıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 30 işçi işten çıkarılmıştı. 59 gündür fabrika önünde mücadele eden işçiler, taleplerini Hollanda Konsolosluğu önünde bir kez daha dillendirdi.

Açıklamalardan sonra işçi ve sendika temsilcilerinden oluşan bir heyet, konsolosluğa taleplerini içeren bir mektup teslim etti.

İşçiler eyleminin ardından Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

İFF işçilerin bir diğer durağı da Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'ydi. İFF işçileri, usta Levent Kırca anısına açılan defterine duygu ve düşüncelerini kaleme aldı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

açıklama yaptı