TSK Personel Kanunu'na destek

Terörle etkin mücadele kapsamında hazırlanan yasa tasarısı tartışılıyor. CHP Milletvekili Dursun Çiçek, "Terörle mücadelede başarıyla görev yapan askerlerimiz için bu hakkı vermek Meclis'in vicdani borcudur" sözleriyle tasarıya destek verdi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise tasarıya tepkili.

TSK Personel Kanunu'na destek

Terörle etkin mücadele edilecek, TSK'nın yurt dışında etkin temsili için itibari rütbe verilecek. İstihbarat paylaşım aşaması kısaltılacak, bilgilerin akışı, operasyonu yöneten komutana hızlıca sağlanacak.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Meclis Başkanlığı'na sunulan Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yeni tasarı muhalefetin gündeminde.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, haftalık Meclis grup toplantısında yasaya destek verdiklerini açıklamıştı.

Bahçeli'nin ardından, bir destek de CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'den geldi.

Çiçek, "Terörle mücadelede başarıyla görev yapan askerlerimiz için bu hakkı vermek Meclis'in vicdani borcudur" ifadelerini kullandı.

Emekli Albay Dursun Çiçek, "Bireysel hataları en başta silahlı kuvvetler sorgulayacaktır, soruşturma izni verilmesi için devreye girecektir" dedi.

Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin Türk Ordusunu suçlayan raporlarla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise tasarıya tepkili.

Tanrıkulu, tasarının faili meçhul cinayetlerini artıracağını ve insan hakları ihlallerinin gündeme geleceğini iddia etti.

ulusalkanal.com.tr