Darbe girişimini yöneten 2 bin 500 kişi Eagle'la haberleşmiş

FETÖ'cü darbe girişimini yöneten 2 bin 500 kişilik çekirdek ekibin Eagle programı üzerinden haberleştiği ortaya çıktı. Program hakkında, hükümete brifing verildi. FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock'ta ismi tespit edilen 180 bin kişiden 53 bininin de gerçek kullanıcı olduğu iddia ediliyor.

Darbe girişimini yöneten 2 bin 500 kişi Eagle'la haberleşmiş

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminde görev alıp yönlendirme yapan 2 bin 500 kişilik çekirdek ekibin Eagle(Egıl) adlı bir haberleşme programı kullandığı öğrenildi.

Eagle konusunda hükümete brifing verildi. Brifingte, sisteme 5 aşamalı şifreyle girildiği ve şifrelemenin farklı bir şekilde kurgulandığı ifade edildi.

Buna göre, sistemin açılması için önceden verilen 5 ayrı şifrenin belirlenen sırayla girilmesi gerekiyor. Ancak uygulama, ilk 4’ünün "Yanlış şifre" olduğunu bildiriyor. 5’inci şifre girildiğinde ise sistem açılıyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, FETÖ'nün haberleşme programlarından olan ByLock'ta ismi tespit edilen 180 bin kişiden 53 bini gerçek kullanıcı. ByLock’u kullandığı iddia edilen diğer 130 bin kişinin ise gerçek kullanıcı olmadığı, bu isimlerin internette ortak wi-fi adresi kullanımı nedeniyle listeye alındığı iddia edildi.

Habere göre, FETÖ'cülerin kullandığı ByLock ve Eagle programlarının sörvırı Baltık ülkelerinden Türkiye'ye getirildi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre de, ByLock kullanıcı listelerde FETÖ ile mücadele eden isimlerin de var. ByLock kullanıcılarına ilişkin listeyi 87 FETÖ'cünün açığa alındığı Milli İstihbarat Teşkilatı hazırlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

bylock