Beylikova’daki darp olayına tepkiler sürüyor

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir İlinin Beylikova İlçesinde bulunan 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşanan öğrencilere darp olayı ile ilgili tepkiler sürüyor

Beylikova’daki darp olayına tepkiler sürüyor

Geçtiğimiz günlerde 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu'nda Okul Müdürü Ümit Demir tarafından 6 öğrencinin hortumla dövüldüğü ve 2 öğrencinin de sınıf ortasında pet şişelere oturtulmak istendiği iddia edilmişti.

Olayın hemen ardından öğrencilerin Beylikova’da darp raporu aldığı, velilerinin de şikayette bulunduğu basına yansımıştı.

‘Öğretmenlerin yeterli bilince ulaşamadıklarını görüyoruz”

Olayın ardından Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nda açıklama geldi. Yazılı olarak yapılan açıklamada olay ilgili Beylikova Kaymakamlığı’nın harekete geçtiği ve konuyla ilgili savcılıkça soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

“Çocuk istismarı çeşitlerinden olan fiziksel ve duygusal istismarın söz konusu olduğu iddia edilen bu olayda iddialara göre şüpheli istismarcı, çocuklara en yakın kişilerden olan, öğretmenleridir” vurgusu yapılan açıklamada,“Yaptığımız bilinçlendirme çalışmalarında çocukların istismarı söz konusu olduğunda öncelikle onu koruyacak ve konuyu öğrenerek yetkili kolluk ve savcılığa bilgi verecek kişinin öğretmeni olduğunu vurgulamamıza rağmen, her meslekte olduğu gibi öğretmenlerimizin de genelini tenzih ederek, henüz yeterli bilince erişemediğimizi fark ediyoruz” belirtildi.

Açıklama Çocuk Koruma Kanunu, TCK ve Anayasamız, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ile Lanzorette Sözleşmesi gereği çocukların yüksek yararı, yaşama ve gelişme hakkı ciddi olarak ihlal edildiği belirtilen açıklamada Baro konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Darp eden hocaya Eğitim Bir-Sen’den destek geldi

Olayın ardından Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, okul müdürüne iftira atıldığını belirterek, “Şiddet diye bir olay yok. Aslında perde arkasında İmam Hatip Ortaokulu açılmasından rahatsız bir çevre ile paralel yapı ve basın. Öğrencilerin İmam Hatipleri ilgisini engellemek amaçlı bir çalışma yapmışlardır. Öğrencilerin dilekçeleri bir öğretmen tarafından sınıfta yazılmıştır.

Bu konuyu öğrenen okul müdürü öğrencilerin dilekçenin doğru yazılmasını istemiş ve bu dilekçeleri kendisi vermiş, hatta kendisini ihbar etmiştir. Çünkü böyle bir olay yok. Gerçek ortaya çıksın diye. İlçe Milli Eğitim müdürü ve okul müdürü sıkıntıya girsin diye yapılmıştır. Okul müdürümüzü polis gece evinden almıştır. Beylikova emniyet müdürlüğünde nezarette kalmış, ancak ikindi de ifadesi alınmıştır. Polisin eve gelip almasına gerek yoktu, okul müdürü çağrılsaydı gelip ifade verirdi. Okul müdürünün hasta ve yaşlı anne ve babası var. Bu iddiayı gündeme getirenler pet şişesi iddiasını atanların demek ki böyle bir fantezileri vardı" şeklinde konuştu.

‘Bu olayın faturası uzun vadede ailelere çıkmıştır’

Eskişehir Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar gazetemize yaptığı açıklamada, “Öncelikle öğrenciler adına üzüntü duyuyorum. Ergenlik döneminde herkes tarafından hatalar yapılabilir. Hataların fazlasında uygulanması gereken Disiplin Yönetmeliği vardır. Kurulan komisyonlarca görüşülür ve ona göre bir karar alınır. Ama sınıf ortasında bu tarz bir davranış hoş değildir” dedi.

Öğrencilerin, Beylikova’da aldıkları darp raporunun ardından Eskişehir’de darp raporu alamadıklarını belirten Sungar, “Bu olayda İmam Hatiplere saldırı gibisinden altında farklı bir neden aranıyor. Böyle bir şey yoktur. Bu olay farklı bir okulda da yaşanabilirdi. Ayrıca daha soruşturma bitmeden yöneticinin başka bir yere görevlendirme ile gönderildiği bilgisini aldık. Bu çok yanlış bir karardır. Milli Eğitim’de her şey kısa zamanda unutulmaya çalışmaktadır. Bu olayın faturası uzun vadede ailelere çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Gizemgül Yavuz

ulusalkanal.com.tr