ABD, Putin’in mektubunu şantaj olarak gördü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus doğalgazını Ukrayna üzerinden transitle alan ülkelerin liderlerine yazdığı mektubun ABD tarafından şantaj olarak nitelendirildiğini söyledi.

ABD, Putin’in mektubunu şantaj olarak gördü

Putin, Ukrayna’nın doğalgaz borcu ile ilgili olarak Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinin yöneticilerine dün bir mektup gönderdi. Mektubunda ülkesinin son dört yılda “mavi yakıt” için uyguladığı indirimle Ukrayna’ya 35,4 milyar dolarlık yardımda bulunduğunu hatırlatmıştı. Devlet Başkanı, Ukrayna ekonomisinin istikrara kavuşturulması ve Rus doğalgazının anlaşmalara uygun olarak tedariki ve transitinin sağlanması konularında mutabık eylemlerin belirlenmesi için acil bakanlık istişarelerinin yapılmasını teklif etmişti.

“Rossiya” televizyonuna demeç veren Lavrov, bu yapıcı teklifin ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından Rusya’nın yeni şantajı olarak nitelendirdiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova’nın Ukrayna transiti sorunuyla ilgili olarak, “Rus doğalgazının hem alıcılarıyla hem de transit ülkeyle karşılıklı yarar temelinde yapıcı çalışmaya” hazır olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

rusya abd mektup Putin