Rıza Sarraf'ın adını verdiği Süleyman Aslan kimdir?

Rıza Sarraf'ın ABD'deki yargılama sırasında adını verdiği Süleyman Aslan kimdir? Süleyman Aslan ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar

Rıza Sarraf'ın adını verdiği Süleyman Aslan kimdir?

Rıza Sarraf'ın ABD'deki yargılama sırasında adını verdiği Süleyman Aslan kimdir?

Sarraf tanık olarak yaptığı konuşmasına, İran Tahran doğumlu olduğunu ve 1.5 yaşına kadar orada yaşadığını söyleyerek başladı. Daha sonra Türkiyede ve bir süre de Dubaide kaldığını, ana dilinin Türkçe olduğunu evli ve bir kızı olduğunu söyledi.

​Sarraf'a "Süleyman Aslan seni geri çevirince neden Zafer Çağlayan ile irtibata geçtin" diye soruldu. Sarraf şu yanıtı verdi: "Çünkü o ekonomi bakanıydı."

Sarraf, "Eşim Türkiye'de ünlü bir sanatçı. Her zaman kamuoyu önünde olan bir insandım" dedi. Halkbank'ın aslında önce kendisiyle çalışmak istemediğini, çünkü "fazla ünlü" olduğunu söylediklerini belirten Sarraf, genel müdür Süleyman Aslan'ın kendisine "Altın ticareti yapmak için fazla popülersin" dediğini ifade etti, ama buna rağmen kendisinin bu işi yapmak için ısrarcı olduğunu söyledi.

Sarraf'ın 30 Kasım açıklamaları

Sarraf, Süleyman Aslan ve Halkbank ile olan ilişkilerinden ve İran'ın doğrudan ödeme yapma talebinden bahsetti. "İranlıların, bazı bankaları, ödemeleri doğrudan yapma konusunda ikna ederek beni aradan çıkarmasından endişeleniyordum" diyen Sarraf, böyle bir şeyin olmaması için de Süleyman Aslan ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bir telefon tapesinde Süleyman Aslan'ın "Sayın bakan ve diğerleriyle birlikteydik" ifadesi var. Sarraf, sağ kolu Happani'ye "Yarın Levent'in patronuna iki göndereceğiz. Hazır et" dediğini söyledi. (Levent'in patronu derken Süleyman Aslan'ı kastettiğini söyledi)

SÜLEYMAN ASLAN KİMDİR?

Süleyman Aslan, Halk Bankası Genel Müdürü iken 17 Aralık soruşturması kapsamında göz altına alınıp tutuklanmış ve 57 gün boyunca cezaevinde kalmıştı. Aslan, cezaevinden çıktıktan sonra 8 Nisan'da yapılan Ziraat Bankası'nın olağan genel kurulu toplantısında üç yıl süre ile oy birliği ile Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Aslan, 1992 yılında Ziraat Bankası Bankacılık Okulu'nda ilk görevini üstlenmiş ve 2005 yılına kadar bankada çeşitli pozisyonlarda çalışmıştı.

Haziran 2005-Temmuz 2011 tarihleri arasında Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Aslan, Temmuz 2011'den itibaren Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görevlendirilmişti. Ancak 17 Aralık soruşturması kapsamında Aslan'ın Halkbank'taki görevi de sona ermişti.

süleyman aslan rıza sarraf