Başarı şifresi: "Sabır, akıl ve sorumluluk"

Çok sayıda kritik operasyonda yer aldılar. Zorlu görevlerini başarıyla tamamladılar. SAS komandalarımızdan bahsediyoruz. "Sabır, Akıl ve Sorumluluk" anlayışıyla görev yapan SAS'lar, en iyisi olabilmek için zorlu eğitimlerine devam ediyorlar.

Tarıyor, arıyor, buluyorlar... Uçan kuş bile onlardan soruluyor. SAS komandoları zor nedir, engel nedir tanımıyorlar. Onlar için sadece başarmak var...

Sualtı Savunma komandoları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatında ve hendek operasyonlarında görev aldı.

"Sabır, akıl ve sorumluluk" anlayışına hakim SAS'lar, Beykoz'da eğitim yaptı. Ormanlık araziye intikal eden SAS komandoları, tuzaklanan bomba düzeneğini önce tespit etti, koordinatlarını insansız hava aracı ile belirledi. Ardından da arazi şartlarına uygun bomba imha robotu ile düzenek etkisiz hale getirdi.

Komandolar, arazideki başka bir düzeneği de keskin nişancı tüfeğiyle yok etti.

Denizde olduğu kadar karada da önemli operasyonel faaliyetlere imza atan SAS timleri, başarılı operasyonel çalışmalarıyla Türk milletinin göğsünü kabartıyor.

SAS timlerine, gönüllü subay ve astsubaylar içinden eğitimlerde başarı sağlayanlar dahil olabiliyor. Her türlü sabotaj, patlayıcı madde ve silahın etkisiz hale getirilmesi, amfibi harekat ile denizde ve karada düşman unsurlarına müdahaleki kabiliyetleriyle dikkat çekiyor.

Saatlerce yüzebilen, sudan çıktıktan sonra kilometrelerce koşabilen SAS timleri, görevleri tamamlanana kadar suda kalabilme becerileriyle de hayranlık uyandırıyor.

Sıradan bir mühimmattan en karmaşık bubi tuzaklarına kadar bütün patlayıcı maddeler hakkında uzmanlar... SAS'lar, hayati risk taşıyan bölge ve harekatlarda en kısa sürede doğru kararı alıp uygulayan timler arasında yer alıyor.

ulusal.com.tr

türkiye sas komandoları