Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ''Biz tüm bu adımları atarken 1974 ruhuyla hareket ediyoruz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis'te bütçesi görüşmelerinde konuştu.Konuşmasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Kıbrıs'ta 1974 ruhundan bahsettiğini anımsatan Çavuşoğlu, ''Biz tüm bu adımları atarken, samimiyetle söylüyorum, 1974 ruhuyla hareket ediyoruz. Biz rahmetli Ecevit'in, rahmetli Necmettin Erbakan'ın, rahmetli Alparslan Türkeş'in ruhuyla hareket ediyoruz ve o ruhu yaşatıyoruz.'' karşılığını verdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ''Biz tüm bu adımları atarken 1974 ruhuyla hareket ediyoruz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu. Dünyanın köklü bir dönüşümden geçtiğini belirten Çavuşoğlu, pandeminin bu dönüşümü hızlandırdığını söyledi:

- Biz önce her zaman masadan ve diyalogdan yana olduk. Bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz. Çıkarlarımız neredeyse oraya gittik. Ülkemizin, milletimizin çıkarlarını korumak için çalıştık ancak sahada da her zaman barışı ve adaleti sağladık.

- Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizden bize yaptırım gelecek diye veya AB eleştirecek diye vazgeçmemiz söz konusu olamaz.

- Biz tüm bu adımları atarken, samimiyetle söylüyorum, 1974 ruhuyla hareket ediyoruz. Biz rahmetli Ecevit'in, rahmetli Necmettin Erbakan'ın, rahmetli Alparslan Türkeş'in ruhuyla hareket ediyoruz ve o ruhu yaşatıyoruz.

tbmm meclis Dışişleri Bakanı doğu akdeniz