10. Malatya Uluslararası Film Festivali iptal edildi

Cinsiyetsiz oyuncu ödülü tartışmaları ile gündeme gelen Malatya Uluslararası Film Festivali iptal edildi. Açıklamayı Malatya Büyükşehir Belediyesi yaptı.

10. Malatya Uluslararası Film Festivali iptal edildi

10'uncu Malatya Uluslararası Film Festivalicinsiyetsiz oyuncu ödülü tartışmaları sonrası gelen tepkiler iptal edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Bu yıl 10'uncusu 1-5 Aralık tarihlerinde düzenlenmesi planlanan "Malatya Uluslararası Film Festivali"nin iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada, bugüne kadar düzenlenen festivallerde, Malatya'dan ülkeye ve tüm dünyaya beyaz perde vasıtasıyla verilmek istenen mesajlara, ailenin ve toplumun temelini oluşturan manevi değerlere ve bizi biz yapan geleneklere temel oluşturulduğu belirtildi.

"Bu yıl 10'uncusunu tertip etmeyi planladığımız festivalin hazırlıklarının yürütüldüğü bu süreçte, bazı basın-yayın organları ve sosyal medyada toplumsal değerlerimizi rencide eden bazı ifadelere yer verilmesi, bizleri üzmüştür" denildi.

Açıklamada, olumsuz tartışmaların önüne geçmek, yeni spekülasyonlara yol açmamak, festivalin önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla salgın sürecinin gereksinimleri de dikkate alınarak, organizasyon paydaşlarının ortak kararıyla iptal edildiği duyuruldu.

Festivalde bu yıl, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri yerine, “cinsiyetsizlik” odaklı, “En İyi Oyuncu” ödülünün verilecek olması tepkilere neden olmuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce konu ile ilgili “Cinsiyetsiz ödül” eksenli bültenin kendilerine ait olmadığı açıklaması yapılmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi