İzmir'den Ekoturizm atağı

Tatilde hiç tarhana ya da zeytinyağı sıkımı yaptınız mı? Köy fırını ya da sokak hayvanlarının barınması için kerpiç döktünüz mü? Bütün bunları ve daha fazlasını yapacağınız bir adres var... İzmir'in yeni gözdesi olan "Doğal Yaşam Köyü", eko turizmin lideri olmaya hazır, sizleri bekliyor.

İzmir'de geleneksel köy yaşamı turizme açıldı. Urla Bademler 'deki "Doğal Yaşam Köyü" ile sayesinde "kentliler" köy yaşamıyla iç içe olacak.

Projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 315 dekar alan üzerine kurulan Doğal Yaşam Köyü'ne yaklaşık 4 milyon liralık yatırım yaptı.

Doğal Yaşam Köyü, kent yaşamının koşuşturmasından ve stresinden yorulanlar için ideal bir "kaçış noktası" olacak. Urla Bademler'deki köyde yaklaşık 10 bin adet ağaç, çiçek üretim seraları, soğuk hava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar yer alıyor. Konaklamalı ziyaretçiler için ayrıca 10 adet bungalov ev, üretim parselleri, yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunuyor.

Projeyi başından sonuna kadar takip eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizm şirketlerine Doğal Yaşam Köyü'nü tanıttı.

Bu yatırım turizm sektörü temsilcilerinden tam not aldı.

Proje ile hem kırsaldaki istihdam ve üretim olanaklarını artırmak, hem de yerli ve yabancı turistleri doğal, sağlıklı ve geleneksel üretim metotlarıyla tanıştırarak kırsal yaşamla buluşturmak hedefliyor.

Köyün konukları, yörenin en köklü köylerinden Bademler'in deneyimli üreticilerinden salça, tarhana, reçel, turşu ve köy ekmeği gibi ürünlerin yapımını öğrenebilir, kerpiç atölyesinde köy fırını ve hayvan barınakları için kerpiç dökebilir.

Ziyaretçiler ayrıca, kooperatifin çiçek seralarındaki üretim sürecine katılabilecekler. Zeytin toplayıp kooperatifin taş kırım zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımı da yapabilir. Bu çalışmalarda kent insanının hem doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşması hem de tarımsal üretimi ve köyün geleneksel kültürünü öğrenme ve deneyimleme olanağı sağlanacak.

ulusal.com.tr

izmir