Diyetisyenler bayram öncesi uyardı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala diyetisyenlerden kurban etine yönelik uyarı geldi. Etinin doğru pişirilmesi ve doğru saklanması sağlık için büyük önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Diyetisyeni Zehra Kelat, tüm uyarıları Ulusal Kanal’a anlattı. Ayrıntıları haberimizde izleyelim…
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala diyetisyenler uyarıyor. Kurban etini doğru pişirmek ve doğru saklamak sağlık açısından büyük önem taşıyor.
Koronavirüsle mücadele ederken Türkiye, 31 Temmuz’da da ikinci dini bayramını yaşayacak. Bayramda alınacak olan kurban etleri sofraları süsleyecek. Peki, nelere dikkat edilmeli?
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Diyetisyeni Zehra Kelat, Ulusal Kanal’a özel olarak konuştu. Kelat, etin nasıl pişirilmesi gerektiğini anlattı.
Kurban etlerinin daha sonra tüketilebilmesi için buzlukta saklanması gerekiyor.
Geleneksel Kurban Bayramı kahvaltılarında ise kavurmadan uzak durmak gerekiyor.
Zehra Kelat, tatlı seçimi konusunda da vatandaşlara önerilerde bulundu.
HABER: BUSE GENÇTÜRK
KAMERA: UĞUR PİDECİ
ulusalc.com.tr