Suriyeli çocuklara işkence: Günlük 100 lira getirmeyenler hortumla dövüldü

İstanbul'da Suriyeli çocukları ailelerinden kiralayıp, dilendiren çete çökertildi. 12 kişinin tutuklandığı operasyonda 36 çocuk kurtarıldı. Çocuklar pedagog eşliğinde verdikleri ifadede, günlük en az 100 lira para getirmediklerinde hortumla dövüldüklerini söyledi

Suriyeli çocuklara işkence: Günlük 100 lira getirmeyenler hortumla dövüldü

Okula gidemiyor, işkence görüyor, psikolojik şiddete maruz kalıyor ve dilendiriliyorlar.

Dilenci çeteleri gözünü Suriyeli çocuklara dikti. Çeteler, savaş mağduru Suriyeli ailelerin çocuklarını kiraladı. Ailelerinden aylık bin TL karşılığında kiralanan çocuklar, sokaklarda zorla dilendirildi.

İstanbul Emniyeti, Suriyeli çocukları İstanbul'un çeşitli bölgelerinde dilendiren çeteyi çökertti. Operasyonda 36 Suriyeli çocuk çetenin elinden kurtarıldı.

Zorla dilendirilen Suriyeli çocuklarla ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, para getirmeyen çocuklar dövüldü, işkenceye maruz kaldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde pedagog eşliğinde ifade veren çocuklar yaşadıklarını anlattı.

Suriyeli çocuklar, günlük en az 100 lira getirmeye zorlandıklarını anlattı. 100 liradan daha az para getiren çocukların ise, hortumla bayılana kadar dövüldüğü ve aç bırakıldığı ortaya çıktı. Aç kalan arkadaşlarına yardım etmek isteyen diğer çocuklar da aynı akıbeti paylaştı.

İfade veren çocuklar, trafiğin ortasında dilendirilmeye zorlanan arkadaşlarından birinin araç tarafından ezildiğini ve ayağının kırıldığını anlattı. Çetelerin, ayağı kırık çocuğu hastaneden kaçırdığı ve alçılı halde zorla çalıştırdığı açıklandı.

ulusal.com.tr

istanbul suriye