Yalçın Akdoğan'dan "vururuz" mesajı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD'nin PYD'ye silah yardımı konusunda hassas olduklarını belirtti. Silahlarının kullanılması durumunda Türkiye'nin nasıl bir tepki vereceğiyle ilgili konuşan Akdoğan, "Kuzey Irak’a ne yapılıyorsa, güvenlik olarak yaparız. Ezer geçeriz" dedi.

Yalçın Akdoğan'dan "vururuz" mesajı

Amerika'nın PYD'ye silah yardımı konusunda hükümet cephesinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, silahların Türkiye'ye karşı kullanılması halinde Ankara'nın sert tavır sergileyeceğini söyledi.

Milliyet gazetesine konuşan Akdoğan, "Bu konuda çok hassasız, seyirci kalmayız" dedi, PYD'ye yönelik hava operasyonlarının başlayabileceği mesajını verdi. Başbakan Yardımcısı "Kuzey Irak’a ne yapılıyorsa, güvenlik olarak yaparız. O örgütün hangi harflerden oluştuğu hiç önemli değildir. Ezer geçeriz" dedi.

Akdoğan PKK'nın Suriye'de yaptığı gibi şehir kenarlarında kanton kurmaya çalıştığını ancak bu projenin çökertildiğini söyledi. Şehir merkezlerinde de örgütün kurtarılmış bölge planının boşa çıkartıldığını kaydetti.

HDP'yi de eleştiren Akdoğan, "HDP, örgütün gönüllü veya gönülsüz tamamen esareti altında. PKK’ya maske olmuş durumda" dedi.

ulusalkanal.com.tr